Yaşımızın Genci Olmak artık çok kolay!

30′ lu yaşlardan itibaren cildimizde yıpranma, kollajen ve elastin tabakasında bozulma, matlaşma, nemsizleşme, ince kırışıklıklar belirmeye başlar. Cildimizdeki bu erken yaşlanma belirtileri zamanla bizi olduğumuzdan daha yaşlı, yorgun ve sağlıksız gösterir. Artık çağımız “yaşımızın genci olma”, “geç yaş alma” çağı. Bu da kişiye özel hazırladığım mezoterapi kürleri ile artık mümkün.

Mezoterapi kelime anlamı cildin dermis denilen orta tabakasına cildin eksilen, yıpranan ve ihtiyacı olan vitaminleri, mineralleri, aminoasitleri, kök hücreleri dışardan verme işlemidir.

Mezoterapide amaç cildin yeniden parlamasını, canlanmasını, yumuşayıp pembeleşmesin sağlamak ve erken yaşlanmasını ve yıpranmasını önlemektir. Amacımız “yaşımızın genci olmak”tır.

Cilt Bakımına Nerden Başlanmalı?

Hastalarımla ayna karşısında yaptığım sohbetlerde ilk farkettiğim ciltlerinin sağlığını kaybettiğinin farkında oldukları ama bunu ifade edememeleriydi. Sıklıkla kendi yaş grubumdaki hastalarım kırışıklık tedavisi ya da yeniden canlanma için başvuruyor ama nereden ve nasıl başlanacağını bilemediklerini söylüyorlar. Bu durumu şöyle anlatıyorum.  Cildimizi çatlamış, verimsizleşmiş ve ürün veremeyen toprak olarak düşünün, toprağı önce sürmemiz lazım: bunu fraksiyonel laser, dermaroller ya da dermapenlerle yapabiliriz. Sonraki aşama toprağı sulamaktır: bu da nem veya ışık dolgusudur. Toprağı gübrelemek lazım: bu da vitamin, mineraller, aminoasitler, somon DNA içeren  içeren mezoterapilerdir ve son olarak çiçek coşturan da eklemeliyiz ki bu da : PRP dir. Tüm bunları gerektiği zamanda ve gerekli miktarda uygularsak cildimiz eskisi gibi parlar, yumuşar, pembeleşir, canlılık kazanır. Elbette cildin durumuna göre bunların tamamı gerekebildiği gibi, bir kısmı da yeterli olabilmektedir, buna muayene sırasında cildin ihtiyacına bakarak karar vermek gerekir.

Mezoterapi ürünleri nasıl olmalı?

Piyasada çok fazla mezoterapi ürünü var, elbette oldukça kaliteli olanların yanında sağlığa uygun olmayan, oldukça kalitesiz ürünler de mevcut. Kliniğimde sadece FDA ve sağlık bakanlığı onaylı ve Class 3 enjektable uygunluğu olan ve birbiriyle karıştırılabilmesi mümkün, alerjik reaksiyon göstermeyen ürünleri kullanmaktayım.

Kaç seans mezoterapi gerekir?

Cildimiz en büyük organımızdır ve dış etkenlerden (güneş, rüzgar, soğuk hava ve sigara) dolayı çok çabuk yıpranır. Muayene sırasında kesinleşmekle birlikte mezoterapi seansları sıklıkla 3-5 seans arasında değişiklik gösterir, ancak son yapılan araştırmalardan ve İsviçre’nin en önde gelen kliniklerinde yaptığım gözlemlerimden yola çıkarak artık mezoterapi seanslarının 7 hatta 10 seansa kadar uzatıldığını söyleyebilirim. Muayene sırasında mezoterapi seans sayısına ve hangi seansta ne yapacağımıza birlikte karar vereceğiz.

Mezoterapi seansları nelerden oluşacak?

Seanslarda ihtiyacınıza göre ışık dolguları, vitamin ve mineral destekleri, sıkılaştırıcı ve lifting destekleri, somon DNA lar eklenecek. Ben tüm karışımları size özel olarak kendim hazırlıyorum, hazır karışımları çok tercih etmiyorum, kokteylin kişiye özel olması gerektiğine inanıyorum. Ayrıca mutlaka mezoterapi seanslarına PRP de ekliyorum.

Hangi Bölgelere Mezoterapi Uygulanır?

Cildimiz en büyük organımız ve dış etkenlerden çok etkilenir. En çok etkilenen yer de dış etkenlere en çok maruz kalan bölgemiz olan yüzümüzdür, bunun yanısıra boynumuz, dekolte bölgemiz, ellerimiz, selülitli veya sarkmış vücut bölgelerimize de mezoterapileri başarıyla uygulamaktayız.

Seansların ortalama süresi nedir?

Önce lokal anestezik krem sürerek yaklaşık 10 dakika bekliyoruz, sonrasında cildinize uygulama planımızı yapıp uygulamaya başlıyoruz. Yapılan alana göre değişmekle birlikte seanslar ortalama 15 dakikalık uygulamalardan oluşur.

Mezoterapi Sonrası Günlük Hayatmıza Hemen Dönebilir miyiz?

Öncelikle iğne batan her alanda hafif kızarıklık, kabarıklıklar olur ve bu da cildin yapısına göre 15 dakika ila 1 gün içinde tamamen düzelir. Öncelikle hastalarıma bunu hatırlatıyor; iş ve günlük yaşantılarını buna göre planlamalarını söylüyorum. Elbette bu uygulamalar basit ve “outpatient” uygulamalar olsa da yine de kişinin sosyal hayatını en az etkileyecek şekilde kendini planlaması açısından herzaman hastalarıma yaklaşımım doğru bilgilendirmedir. Mezoterapi uygulamalarını sıklıkla “haftasonu uygulamaları” olarak adlandırıyorum ve kendime de haftasonları uygulamayı tercih ediyorum, böylelikle hastalarımız pazartesi iş ve sosyal hayatlarına parlak, pembe ve ışıl ışıl bir ciltle ve övgülerle başlamış oluyorlar.

WhatsApp

Müşteri Destek