Saçlar kişinin en dikkat çekici yerlerindendir. Gür ve canlı saçlar sağlık belirtisi olduğu gibi bazı kültürlerde saçsızlık ayıp bile sayılmaktadır.

Saçlarında dökülme, seyrelme sonucu saçsız alanlarından rahatsızlık duyan veya bir bölümünde doğuştan, travmaya bağlı gelişen ya da geçirilen hastalıklar sonrasında saç bulunmayan kişilere, yeniden saç çıkışını sağlamak için yapılan ekim işlemine saç ekimi denir. (Saç transferi – hair transplant)

Kliniğime başvuran hastaların saç ekimleri sırasında kök hücre tedavisi destekli yöntemi tercih ediyorum, bu sayede kökler çok daha iyi tutunup güçlenmektedirler, bu tedaviyi seanslar halinde ekim sonrasında da uyguluyorum ve çok başarılı sonuçlar elde ediyoruz.

Saç ekimi tıbbi bir işlemdir, sağlık bakanlığı tarafından sadece uzman hekimlerin (plastik cerrah ve dermatolog) kontrolünde, steril ortamlarda saç ekilmesine izin verilmektedir.

Ekilen Saçlar Yeniden Dökülür mü?

Saç ekiminde testesteron hormonuna duyarlı olmayan kısımlardan (başımızın arka kısmı, ense, sırt, göğüs bölgesi) saç follükülleri alınır, böylelikle edildikten sonra tekrar dökülme problemi yaşanmaz.

Hangi Saç Ekim Tekniğini Tercih Ediyorum?

Kliniğimde saç ekiminde kullandığım yöntem mikromotor yardımlı FUE yöntemidir. FUE de kesi izi olmadan ve herhangibir iz bırakmadan, his kaybı oluşturmadan greftlerin tek tek alınması işlemidir. Ekibimle ekim ve kanal açımında mikromotor kullanıyoruz. FUE de kesi olmadığı için dikiş alınması da yoktur ve enfeksiyon riski bulunmaz, hızla toparlanma sağlanır. FUE’ nin dezavantajı ise diğer tekniklere göre daha uzun süre alması ve daha zahmetli olmasıdır.

Saç Ekim Günü Neler Yapılır?

  1. Öncelikle hastamızın saç analizi yapılır.  Sorunlu bölge ya da bölgeler tespit edilir, hastamızla birlikte konuşarak ekim yapılacak alan çizilir. Burada tamamen size özel tasarımlar, isteğinize göre ve size yakışacak şekilde önerilerle dizayn yapıyoruz. Yeni saç çizginiz natürel olmalı, ekilecek saç kökleri yönleri doğrusu seçilmelidir.
  2. Ekilecek alana ait fotoğraflamalar yapılır.
  3. Lokal anestezi uygulanır.
  4. Donör alandan saç köklerinin alınacağı, testosteron hormonundan etkilenmeyen bölge (sıklıkla kişinin 2 kulağının arasında kalan alan) belirlenir. Mikromotor yardımıyla greft toplama işine başlanır. Alınan saç kökleri ayrıştılır, dizilir ve özel bir solüsyon içinde  bir süre bekletilir.
  5. Bu esnada ekim yapılacak bölgeye mikromotorla ekilecek saç kökleri için doğru açı, yön ve sıklıkta boş kanallar açılır. Bu işlem saç ekiminin doğal ve başarılı görünmesi için çok önemlidir.
  6. Son olarak özel solüsyonda bekletilen toplanmış saç kökleri, hazırlanan boş kanallara teker teker yerleştirilir. Suni görüntü olmaması için tek tek ekim çok önemlidir.
  7. Ortalama 3000-4000 arası greft ekimi yapılmaktadır, bu greft sayısı idealdir, ancak bazı durumlarda sayı artabilir.
  8. Saçlı deri donör alana pansuman yapılarak operasyon sonlandırılır. Kullanacağız bir takım ilaçlar size tarafımdan reçete edilecektir.

Saç Ekimi Sonrasında Nelere Dikkat Edeceğiz?

Saç Ekimi sonrasında size önerilen günde saçlarınızın ilk yıkaması tarafımızdan yapılacak ve size kullanacağız şampuan, bitkisel ilaçlar verilecek ve öneriler sunacağız.

Ekim Sonrasında Neler Olacak?

Ekilen saç kökleri ortalama 1-2 ay içerisinde tamamen dökülecek ve saçlarınız ekilmiş köklerden yeniden çıkacak ve hızla uzayacaktır. Bu süreç 2 -4 aylık periodta gerçekleşecektir.

Tüm saç köklerinin uzaması ve yeni yerine tam adapte olması yaklaşık 8-12 aylık bir süreyi almaktadır. Özellikle ilk 1 ay olmak üzere bu süre içinde ekilen saçlara çok dikkat edilmesi gerekir. Yıkama işlemleri kusursuzca yapılmalı, sert darbelerden kesinlikle kaçınılmalıdır.

Saç köklerinin metabolik yolla da beslenmesi ve güçlenmesi için size özel vitaminler kullanmanız ve önereceğim saç mezoterapi seanslarına da gelmeniz çok önemlidir.

WhatsApp

Müşteri Destek